Ah, niin ihana Ruissalo! Paratiisi Turussa

by Emiilia - 7/23/2020

Ensinnäkin, ettei keltään vaan jää lukematta: Jos tiedät yhtä kauniin rannan lähempää Porvoota, niin pistä viestiä, pliis. 

Mikä ranta?
Tämän postauksen kuvat siis Saarronniemen hiekkarannalta Turun Ruissalon kärjestä. Ranta oli camping-alueen porttien sisäpuolella ja rannalta piti muiden poistua, jos muistan oikein, klo 22.00. Rannalle kulkee bussi (numero 8, ainakin vuonna2020) ja siellä on parkkipaikka, jos tulee autolla. Rannalla oli paljon pieniä sopukoita. Hiekkarantaa oli pitkät pätkät. Rannalla oli myös grillauspaikkoja ja lasten kiipeilyteline, liukumäki, keinut ja pukukopit vaatteitten vaihtoa varten. Täydellinen paketti. Yövyimme leirintäalueella ja se oli myös erittäin korkeatasoinen. Kannattaa tsekata punkit! 

Miksi rakastan rantoja?
Rakastan merenrantaa luultavasti sen takia, mitä se minulle edustaa. Ennen tätä rantaa tunsin Suomessa kolme kaunista ihanaa upeaa hiekkarantaa. Ne olivat tietty Yyteri, Kalajoki ja hieman varjeltu salaisuus Storsand Vaasan yläpuolella. Rakastan toki muitakin rantoja, mutta erityisesti rakastan näitä pitkiä hiekkarantoja. Eikä siitä pääse mihinkään. Olin 24 v., kun elämä tuntui kaatuvan päälle ja lähdin yksikseni viikoksi Storsandiin. Jollakin tavalla ne rannat edustavat minulle vapautta, jota niin kovasti lasten kanssa kaipaan. 

24-vuotiaana olin jättänyt poikaystäväni, työsopimus oli loppu, olin kirjoittanut neljässä kuukaudessa gradun ja saanut paperit pois yliopistosta samalla kuin tein kokopäiväisesti työtä opettajana. Meidän vuokra-asuntoa oltiin myymässä alta pois. Olin uupunut ja aivan loppu ja toisaalta ensimmäistä kertaa vuosikausiin tunsin olevani vapaa. Olin tehnyt koulua koko yliopistoajan täysillä ja 4/5 vuotta ollut töissä yhtä aikaa. Sinä kesänä kaiken loputtua ajoin äitini auton Storsandin rannalle otin mukaan ukulelen, vesivärit ja Harry Potterin (kyllä, hyvin kulturellia). Olin rannalla vihdoin rauhassa. Tietämättä tulevaisuudesta mitään. Silloin kaipasin perhettä itselleni. Nyt kaipaan sitä rauhaa, mikä minulla silloin oli. Älkää ymmärtäkö väärin, en vaihtaisi perhettä koskaan mistään hinnasta pois, mutta jos edes hetken saisin olla rauhassa jollain näistä rannoista niin...


Mainos

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia