12 kysymystä kesästä: lippis vai lierihattu?

by Emiilia - 7/06/2020

Mikä tekee tästä blogihaasteesta haikean; on se, että se on kiertänyt blogeja vuonna 2018 ekan kerran. Jollain tavalla varsinkin alkukesään korona on jättänyt arpensa. Jollain tavalla se on läsnä koko ajan, vaikka nautinkin myös tästä kesästä täysillä. Toinen, mikä vaikuttaa vastauksiin on tietysti äitiys - ja tänä kesänä erityisesti se, että olen vetämässä kesän aktiviteetteja suurimmaksi osaksi yksin. Miehellä on koko kesänä vain yksi viikko vapaata. Muuten vedetään kolmea vuoroa.


1. Lippis vai lierihattu?
Haluaisin sanoa lierihattu, mutta tosiasia on se, että lasten kanssa on vaikea käyttää isolieristä lierihattua. Minulla on neljä lierihattua ja lippiksiä saman verran, mutta tänä kesänä en käytä hattuja ollenkaan. Lippistä koitin alkukesästä, mutta se näytti niin naurettavalta, että jätin senkin sitten naulakkoon.

2. Pehmis vai jäätelöpallo?
Rakastan molempia. Tänä kesänä minun laktoosi-intoleranssi on niin pahana, että pakko sanoa jäätelöpallo. Niitä on useammin laktoosittomana. Voi tätä melankolian määrää. Sekin vielä.

3. Herneet vai mansikat?
Aikoinaan tykkäsin mansikoista tosi paljon, mutta viime vuosina joka kerta, kun olen saanut mansikoita, se on ollut pettymys. Joko liian raakoja tai jo pilalle menneitä. Pakko valita herne. Naapurin pellolla viljellään muuten herneitä tänä vuonna. Luuletteko, että sieltä voisi ehkä... Ei.

4. Palju vai järvivesi?
Siis! Tänä kesänä sain ekaa kertaa tuntumaa järvisyyhyyn. Muissa lähivesissä onkin sitten ollut sinilevää, "ihmisperäisiä bakteereita" tai liikaa uimareita (vt. korona). Paljussa olen ollut vain kerran. Sekin ihan kivaa, mutta luonnonvedet on parhaita kuitenkin. Merivesi - tai järvivesi ilman edellä mainittuja.

5. Grilliherkut vai kesäkeitto?
Grilliherkut! Makkara aina välillä vähän tympäisee, mutta grillistä saa kyllä hyvää settiä, jos näkee vaivaa.

6. Mökki vai teltta?
Tällä hetkellä mökki. Lasten kanssa olisi helpompi. Tosin voi olla, että jo parin viikon päästä ollaan teltassa, kun rahaa pitäisi kuitenkin säästää.

7. Varjo vai auringonpaiste?
Lasten kanssa on pakko etsiä varjoa, mutta yritän aina sijoittua siten, että minä olen auringossa ja tytöt - varsinkin vauva - varjossa. Tykkään rusketuksesta ja lämmöstä.

8. Kesäsade vai kesätuuli?
Oikein kuumalla ilmalla tuuli ehdottomasti, mutta tykkään kyllä sateestakin - niin pitkään kuin sade ei vaikeuta meidän elämää entisestään. Meidän kaksivuotias hyppii seinille, jos ei pääse ollenkaan tuulettumaan.

9. Lavatanssit vai festarit?
Festareilla en ole koskaan ollut muuta kuin aitojen ulkopuolella kuikuilemassa. Lavatansseissa olen  kyllä ollut montakin kertaa. Tänä kesänä ei kumpikaan, ei koronakesänä ei.

10. Roadtrip vai riippumatto?
Roadtrip. Ehdottomasti roadtrip. Riippumatto olisi ilman lapsia kiva, mutta tässä elämäntilanteessa siitä ei olisi mitään hyötyä. Pystyisi käyttämään ehkä kerran koko kesänä.

11. Hiirenkorvat vai syreenintuoksu?
Hiirenkorvat. Voi, rakastan sitä aikaa, kun kaikki on hiirenkorvalla. Se on minun ihan lempihetkiä koko vuodesta. Syreenistä minun täytyy tunnustaa jotain. Pidin syreenistä ennen kuin sain syreenin. Meidän syreeni rehottaa niin pahasti, että se on lähinnä vaan kaikessa komeudessaan iso ja jollain tavalla epäselvä.

12. Mato-onki vai golfmaila?
Jaa-a. Onkimisesta tykkään tosi paljon. Golfia olen kokeillut kerran ja siitäkin pidin. Mato-onki.

Hyvää heinäkuuta kaikille!


Muita haasteen vastaanottaneita

MainosSaattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia