Tekikö korona Helsingistä aavekaupungin?

by Emiilia - 3/19/2020


Katso video YouTubessa. Tältä näytti Helsingissä ruuhka-aikaan eilen keskiviikkona 18.3.2020. Hallituksen koronaviruksen leviämistä ehkäisevät toimet oli otettu käyttöön ja ihmisten liikkumista oli rajoitettu. Video alkaa noin klo 15.50 ja loppuu noin klo 18.10. Ajallisesti olemme hetkessä, jolloin HUS:in alueella oli noin 200 raportoitua koronavirus tartuntaa.

Koronaepidemia on iskenyt rankiten Helsinkiin ja lähialueille. Kaikessa näkyy, että ihmiset ovat noudattaneet hallituksen neuvoja ja pysyneet kotona. Vain leikkipuistoissa, puistoissa ja viheralueilla näkyy enemmän ihmisiä. Samoin erään biljardisalin edessä.

Helsinki on normaaliin ruuhka-aikaan verrattuna aavekaupunki, mutta totta kai liikettä ja liikennettä on edelleen. Kaiken kaikkiaan kaupungilla näkyy vain hyvin vähän ihmisiä ja suurin osa heistä on nuoria aikuisia. Vanhimmatkin kadulla liikkujat ovat keski-ikäisiltä. Sen sijaan sisällä autoissaan  ja ratikassa näkyy muutamia selvästi vanhempia ihmisiä. Vain yhdellä ihmisellä on maski päällä ja hän on ulkomaalainen nuori mies.

Did corona turn Helsinki into a ghost town?

This is Finland's capital city, Helsinki. It is that time of the day, when the streets would normally be full of cars and people. Busses and tramps would be very crowded. It would be difficult to move from place to place by car because of all the traffic. Today is not that day. Coronavirus is here. Finland's government has started giving restrictions and recommendations. Those including not hanging around in public places, closing schools and trying to get people work from home. Welcome to take a tour with me in this ghost version of Helsinki, capital of city Finland!


Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia