Blogin ulkoasun uudistusehdotuksia?

by Emiilia - 1/14/2020

Nyt tarjolla mainetta ja kunniaa. Olen uudistanut blogin ulkoasua reilulla kädellä. Kaikista uudistuksista huolimatta ulkoasu jäi valjuksi. Omat ideat alkavat olla loppu. Sitten tänä aamuna tajusin sen: Minulla on lukijakunta, jossa varmasti vaikka kuinka monella on parempi tyylitaju kuin minulla. Keksittekö te, miten ulkoasusta saisi mielenkiintoisemman? 

Yritän tähdätä tarpeeksi moderniin lookkiin, ettei blogia tarvitsisi ainakaan enää tänä vuonna uudistaa. We are not there yet. Esimerkiksi tiedän, että nykyisin on muotia panna iso kuva nettisivun alkuun. Joo, olen miettinyt sitä, mutta minulla ei ole käytännön ajatusta päässäni siitä, miten kaksi navigaatiopalkkia (= Perhekuplan palkki ylimpänä ja blogin oma palkki, joka alkaa "Blogi, Taustaa...") saisi  ison kuvan kanssa sopimaan yhteen. Onko kuva edes hyvä ajatus? 

Kaikki ideat otetaan vastaan. Jos teillä on linkata joku nettisivu esimerkkinä teidän mielestä hyvästä ulkoasun toteutuksesta tai esim. blogi, jonka ulkoasusta tykkäätte, niin pistäkää ihmeessä tulemaan. Olen kiitollinen. 

Ehkä lyhyesti vielä meidän kuulumiset. Tällä välin elämä on jatkunut kuten aiemminkin. Tosin lapset ja koodaaminen eivät sovi hyvin yhteen. Koodaaminen vie aikaa ja lasten kanssa ajatus katkeaa koko ajan. Vauvaa pitäisi viihdyttää ja kaksivuotias haluaa maitoa ja kakka on tullut ja pipi ja ties mikä. Olenkin koodannut paljolti heidän nukkuessa ja tehnyt vain yksinkertaisia toimintoja kuten sanojen kääntämistä suomeksi silloin, kun he ovat olleet hereillä. 

Välillä vauva on nukkunut, kaksivuotias katsonut ohjelmaa ja äiti koodannut. Ei hyvä. Kaksivuotias on hyvin levoton katsottuaan ohjelmia pitkän aikaa. Energiaa pitäisi päästä purkamaan miltei koko ajan. Muuten energia kasautuu ja tyttö alkaa hyppiä seinille (tai ainakin sohvalle, siskon päälle, pytyn päälle, pöydälle, sängylle, isin päälle, äitin päälle, imurin... well, you get the idea). 

Saattaisit pitää myös näistä

2 kommenttia

 1. Mun mielestä nää sivut on ainakin selkeät ja helppolukuiset :)

  Itse olen tosi huono tietokonejuttujen kanssa tai ainakin koodauksista tms. en tajua mitään :(
  Omat sivuni ovat kanssa sellaiset mihin haluaisin muutosta. Vaikka toisaalta olen ylpeä miten paljon olenkaan osannut sitä muokata ja laittaa nollatiedoillani. Googlaamallla tiedot hankkinut :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katri kommentista!

  Ollaan siis samaa sarjaa, googlettajia. Onneksi sen jälkeen, kun olen liikutellut harmaita aivosolujani tarpeeksi ja ollut turhautunut tuntikausia, niin voin pyytää mieheltäni apua. Hän tulee korjaamaan virheet - lopulta.

  Muutoksen prosessi on raskas, mutta lopputulos on inspiroiva, joten jos jaksamista riittää niin suosittelen :)

  VastaaPoista