Elämäni aakkoset -haaste

by Emiilia - 3/02/2019

Keneltäkään ei ole varmaan jäänyt huomaamatta, että teen jokikisen vastaan tulevan haasteen. Rakastan niitä. Ehkä siksi, että valmiiseen malliin kirjoittaessa ei tunnu kuin työntäisin junaa eteenpäin. Voin kirjoittaa tarvitsematta niin painaa ja suunnitella kaikkea.


A. Aurinko
Varsinkin näin talvella aurinkoinen päivä on erittäin hyvä päivä.

B. Blogi
Harrastukseni. Keino purkaa ajatukset ja olla osa jotain suurempaa keskustelua, sanoa mielipiteensä.

C. China
Ei tullut suomenkielistä sanaa ceellä mieleen. Minulla on ollut neljä kiinalaista kämppistä. Tykkään aidoista kiinalaisista ruoista, en siis kuitenkaan länsimaisten versiosta, jota myydään kiinalaisissa ravintoloissa. Teen kiinalaista ruokaa suunnilleen puolivuosittain.

D. Dyynit
Hiekkadyynit. Muutama kaunistakin kauniimpi ranta Tanskassa ja Suomessa.

E. Elämä
Elämä on valtavan vaikea ja joskus tosi ahdistava koulu. Silti olen onnellinen siitä, että olen saanut ja toistaiseksi saan elää.

F. Finland
Aina kun olen muualla, niin huomaan kyllä, kuinka hyvin täällä kaikki on. Kaikki on niin helppoa täällä. On hetkiä, jolloin ajattelen, että voisin asua jossain muualla, mutta samaan hengen vetoon on päivän selvää, että vaikeaa se olisi. Suomi on kotini. Kulttuuri on tuttu ja maa rakas.

G. Genesaretinjärvi
Yksi elämän oivalluspaikkoja.

H. Hiekka
Rakastan kauniita hiekkarantoja ja merta. Auringonlaskuja ja nousuja merellä. Auringon ottamista ja rauhaa.

I. Illat
Sellaiset illat, jolloin on käyttänyt aikansa hyvin, saanut aikaan asioita, ja on "lupa" levätä.

J. Jääkiekko
Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta olen intohimoinen jääkiekko- ja varsinkin leijonafani. Seurajääkiekko kiinnostaa lähinnä livenä. Telkkarista sitä on vähän tylsää katsoa. Nyt ne peleissäkäymisajat ovat toki ohi, mutta ehkä tulevaisuudessa taas sitten. Jaan jääkiekkoinnostukseni mieheni kanssa, joten se on myös jotain yhteistä.

K. Keitto
Tämä koo saattaisi olla kyllä joskus toiste joku aivan muu. Raskaana minun on välillä tehnyt hirveästi mieli keittoja. Nyt viimemmäksi jo monta viikkoa lohikeittoa. Eilen ostettiin sitten viimein ainekset.

L. Luonto
Luonto on kaunis ja sen kauneus on hyvä nähdä myös ikävinä päivinä. Kun tyttömme oli pienempi, minulla oli mahdollisuus käydä ulkona ja katsella luontoa rauhassa. Tyttö nukkui vaunuissa. No nyt sellaisia tilanteita ei enää ole. Voin olla luonnossa mutta kovin rauhalliseksi sitä olemista ei voi kutsua. Auringonlaskut ja -nousut, meri, koivikko, kaislikko, havupuumetsä, hiekkaranta, kalliot.


M. M-kirjain
on ollut elämäni keskeisimpiä kirjaimia. Meidän perheessä on monta ämmää. Minun aiemmassa koko nimessäni niitä oli kolme, nykyisin vain kaksi. Kaikkien sisarusteni nimissä on ämmiä, samoin vanhempieni, oman tyttäreni ja mieheni nimessä. Kaikilla ihmisillä on asioita, jotka ovat omia. Minun numeroni on kahdeksan, kuukauteni huhtikuu, elementtini vesi ja kirjaimeni m.

N. Nauru
Rakastan niitä hetkiä, kun voin olla oma itseni ilman negatiivista ympäristöä, joka arvostelisi kaikkea mitä teen. Se on harvinaista herkkua, että saisi nauraa ilman arvostelua.

O. Omakotitalo
Yksi unelmistani ja jonkinlaisen itsenäisyyden symboli. Ei tarvitse olla riippuvainen muista ihmisistä. Samalla myös jatkuva päänvaiva ja huolenaihe. Homehtuuko sieltä tai tuolta ja kuinka kauan kestää ennen kuin pitää remontoida sitä ja tätä ja tuota.

P. Perhe
Tätä ei ehkä tarvitse perustella. Se on tärkein.

Q. Quu
Kun on tarpeeksi selkeä yö, niin kuutamoa on tosi kaunis katsella. (Silloin kun oli näihin aikaa/rauhaa..)

R. Remontti
Kummittelee taustalla jatkuvasti. Pitäisi olla hirveän ahkera ja tehdä hirveän paljon. Toisaalta myös pelko siitä, että esimerkiksi mustat pilkut kylpyhuoneen katossa aiheuttavat enemmän remonttia kuin meillä on varaa.

S. Sauna
Lempiasiani ever. Sitä kaipaan ja rakastan. Meillä ei ole saunaa, mutta suuri haaveeni on kerran saada sellainen.

T. Työ
En tarkoita vain palkkatyötä vaan kaikkea työtä. Ahkeruus ja työteliäisyys on minulle tärkeää.

U. Uiminen
Rakastan uimista.

V. Vesi
Mainitsin jo useammassa kohtaa tämän. Meren, rannan, uimisen, saunomisen. Kun vettä ei voi jossain juoda, elämä on vaikeaa. Vesi pitää hengissä. Ja kun vesi on saastunutta tai sinileväistä, se tekee minut kyllä vihaiseksi. Miten me voidaan tuhota meidän kaunista luontoa. (Täällä pitempi avautuminen asiasta: linkki)

X. Xylitol
Ehkä vähän klisee x, mutta olen aina pitänyt xylitolin mausta.

Y. Yllätys
En tarkoita nyt välttämättä sitä, että joku yllättäisi minut. Tarkoitan, että pidän siitä, ettei kaikki koko elämä ole joka hetki samaa, ennalta-arvattavissa. Usein ihmiset jopa vieraat toimivat samojen kaavojen mukaan ja tiedän, mikä on seuraava ajatus tai sana. Elämään tuo mielenkiintoa se, että joku joskus tekee tai sanoo jotain yllättävää. Niin, kaikki yllätykset eivät tietysti ole kivoja.

Z. Zoo
Eläintarhat on hauskoja. Ekassa kuvassa jääkarhu Tallinnan eläintarhassa viime kesältä.

Å. Åbo 
Yksi elämäni kaupungeista.

Ä. Äiti
Minun oma äitini ja minä itse. En tiedä, mitä muuta sanoa.

Ö. Öitä
Nukkuminen on ihanaa.


Linkit

unelmanumero5.blogspot.com/2018/10/sinileva-suruviesti.html

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia