Todellinen punaisen maton paikka!

by Emiilia - 1/18/2019

Nostan vanhan blogeja kiertäneen haasteen. Missä on teidän kodin todellinen punaisen maton paikka? Jos joku ei tiedä punaisista matoista, niin tsekatkaapa joskus yksi Suomen parhaista televisio-ohjelmista Suomen kaunein koti. Ohjelmassa punainen matto kertoo tuomareille asukkaan lempipaikan kotona. Tuomareiden rooli on siis luonnollisesti etsiä sitä Suomen kauneinta kotia. Muitten postauksia alhaalla ↓
Suomen kaunein koti -ohjelmassa punaisen maton paikka on yleensä kodin edustavimmalla ja kauneimmalla paikalla. Paikka, josta näkee, kodin kauneimmat kohdat. No ohjelman juonnoissa kuitenkin punaisen maton paikka määritellään, kuten aiemmin mainittu: Asukkaan lempipaikka kotona. Puhutaan usein viihtyisimmästä paikasta. No seuraavassa minun oivallusprosessi. Näin tajusin, missä on meidän kodin punaisen maton todellinen paikka.

Tulimme kotiin Gran Canarialta. Aamulla olimme vielä kauniilla uimarannalla lämpimässä auringonpaisteessa ja meitä odotti yö, kylmyys ja lumi.
Matka lentokentältä kotiin junalla ja autolla tammikuun puolessa välissä kesävarusteissa oli viileähkö. Kotipihassa odotti 15 cm kolaamatonta lunta. Ja minua oksetti (vt. raskauspahoinvointi & miljoona aiempaa postausta). Tennarit ja lumi eivät ole hyvä yhdistelmä, joten kannoin nukkuvan tytön sänkyyn ja ilmoitin miehelleni, että minä menen nyt kuumaan suihkuun. Hain vielä tytön mangopiltin ja vetelin sen kylppärissä pahimpaan pahoinvointiin. Sitten kuumaan suihkuun. Suihkussa sain jostain syystä vähän odottomattoman oivalluksen: Meidän kodin punaisen maton paikka on juuri tässä! En tiedä, mistä koko punainen matto tuli keskellä yötä suihkussa mieleeni, mutta niin siinä vain kävi. Ison osan vuodesta suihku on meidän kaikkien kolmen lempipaikka. Meillä ei ole saunaa, mikä on hyvin valitettavaa. Aiemmissa kodeissa minun punaisen maton paikka olisi ollut aina saunassa. Lämpö on ihanaa. Ja meillä on kylmä koti - no mitä muuta vanhalta, vähän hömelösti eristetyltä, rintamamiestalolta voisi odottaa.

Tämä siis taustana koko haasteen nostolle. Tosi asiassa suihku on meidän kodin ehkä epätyylikkäin paikka. Laatoitus on jonkun aiemman asukkaan itsensä tekemä. Laatat pullottavat joka suuntaan. Suihkussa on likaa hyvin helposti keräävät verhot. Suihkun vesiesteen kumi on jatkuvasti niin ikään likainen. Koko kylpyhuone muistuttaa kooltaan lähinnä komeroa. Ja kyllä se on meidän kodin ainoa kylpyhuone. Omakotitalon kylppäriksi se on hyvin pieni. Alle neljän neliömetrin tilassa on pytty, lavuaari, pesukone, pyykkikori jne. Ja välillä koko perhe tai pyoli perhettä hakee sieltä lämpöä, koska suihkun alla on talon lämpimin paikka. Välillä tosin lämmin vesi aina loppuu. Se ei ole talon edustavin, tyylikkäin tai kaunein paikka, mutta se on meidän lempipaikka.


Punainen matto olisi siis juuri tuossa, meidän tytön pepan alla. Kuten näette, se on myös hänen lempipaikkansa. Okei kuka lähtee mukaan haasteeseen? Haaste on siis kertoa meille muille se oman kodin todellinen punaisen maton paikka. Alla linkkejä vuosien 2014-2016 postauksista. Niissä punainen matto tuntuu olevan myös kodin edustavimmalla paikalla, mutta kuka uskaltaa lähteä haasteeseen ja postata todellisen lempipaikkansa kotona (totta kai edustavin paikka voi olla myös todellinen lempipaikka!).


Suomen kaunein koti -sarjaan linkki 
(tämä näkyy vain niin pitkään kuin mtv.fi päättää pitää sen näkyvissä, että hurry up)

www.mtv.fi/sarja/suomen-kaunein-koti-3007049


Linkkejä haasteeseen osallistuneiden postauksiin

prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.com/2016/08/blogihaaste-punaisen-maton-paikka.html

rouvay.blogspot.com/2016/08/punaisen-maton-haaste.html

www.villah.fi/2014/10/punaisen-maton-paikka-haaste.html

http://www.onnistain.fi/2016/11/punaisen-maton-paikka.html

jne. jne.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia