Joka naisen 3 + 2 unelmaa?

by Emiilia - 11/07/2018

Tää kuulostaa hölmöltä
Mutta sanon sen kuitenkin
Mä uskon että satuja on olemassa oikeesti
- Jippu


Tuo on sellainen laulu, joka palaa mieleeni yhä uudelleen ja uudelleen. Erityisesti silloin, kun aloimme seurustella mieheni kanssa, se soi päässäni jatkuvasti. Olen pohjimmiltani varsin jalat maassa tyyppi, mutta uskon, että unelmat, haaveet ja toiveet antavat voimaa jatkaa eteenpäin ja selvitä arjesta. Ne tuovat inspiraatiota ja toivoa. Elämältä puuttuu suunta ilman niitä. On hyvä miettiä, mitä elämältä oikeasti haluaa. Aarrekartat ja asioiden laittaminen paperille auttavat. Tämä postaus on digitaalinen aarrekarttani.

Unelma #1   Rakkaus, aviomies, rakastuminen.
Unelma #2   Lapset, monta.
Unelma #3   Koti, omakotitalo ja piha.

Unelma #4   Onnellisuus, onnellinen elämä.
Unelma #5   Kirjoittaa, luoda jotain. 

Siinä minun perusunelmat tätä elämää varten. Olen halunnut pitkään esitellä nämä, niin että muillekin kuin minulle selviäisi nuo postauksissa käyttämäni tagit.

Onko tässä joka naisen 3 + 2 unelmaa? Luulen, että nämä ovat aika yleismaailmallisia unelmia. Toisaalta olen puhunut monen naisen kanssa, joka ei halua lapsia. Sitten on toki naisia, jotka sanovat, etteivät halua (yleensä: enää) miestä taakakseen. Ollenkaan kaikki kaverini eivät myöskään halua omakotitaloa. Toiset unelmoivat Helsingin keskustasta tai ylipäätään asunnosta, jossa ei ole pihaa hoidettavana. Käytännössä melkein jokainen kuitenkin unelmoi jonkinlaisesta kodista. Nekin, joiden unelma on reissuelämä, haluavat useimmiten paikan, jonne palata. Luulen, että onnellisuudesta unelmoivat lähes kaikki. Se on eri asia, että kuinka moni ymmärtää tehdä töitä sen unelman eteen.


Kun ajattelen unelmaa numero viisi, niin itse asiassa sekin on varmasti hyvin yleismaailmallinen unelma. Halu luoda on osa ihmisyyttä. Halusin tosiaan vuosia kirjoittaa kirjoja. Niitä varsinkin nuorempana rakastin. Nykyisin minulla ei ole aikaa romaaneille. Enkä tosiaan enää edes unelmoi sellaisen kirjoittamisesta. Nuorempana kirjoitin unelmistani päiväkirjaan, nyt kirjoitan niiden elämisestä tähän blogiin. Tällä hetkellä ainut luomisunelmani, jota toteutan, on tämä blogi - ja kotini sisustus. Haluaisin oppia myös valokuvaamaan paremmin. Sekin luomista parhaimmillaan.

Luulen, että kaipuu onnellisuuteen ja halu luoda on osa ihmisyyttä, mutta ovatko nuo muut vain kulttuurin meille opettamia unelmia, joita meidät opetetaan unelmoimaan? Minä en oikeastaan usko sitä. Kodista en ole varma, mutta mitä puolison etsimiseen ja lasten saamiseen tulee, niin luulen kyllä, että ne ovat meidän kunkin koodissa jo syntymästä asti. Meillä on annettu juuri tällainen ruumis tarkoituksella. Ruumis, jolle lisääntyminen on (ainakin pitäisi olla) mahdollista, ja joka ohjaa meitä kumppanin luokse ja saamaan lapsia. Varmasti juuri siksi lapsettomuus tai se, ettei löydä sitä oikeaa, on niin vaikeata. Etsin oikeaa hyvin pitkään. Olin sinkku miltei 26-vuotiaaksi. Siitä minulla on paljon kokemusta. Lapsettomuudesta kokemusta on vähemmän, mutta on kuitenkin siitäkin.

Tämä elämä on se satu. Sankarilla on aina vaikeuksia matkalla. On joku pahis ja sitten sankari taistelee pahista vastaan ja voittaa (voitteko uskoa, että opiskelin kirjallisuutta yliopistossa ja tämä on ainut kohta, jonka niistä satuteoriaopinnoista muistan!). Joskus ja aika usein saduissa se todellinen pahis on sankarissa itsessään, pelko taistella sitä näennäistä pahista vastaan tms. Minun sadussani se pahis on varmasti juuri tällä hetkellä minun lyhyen lyhyt kärsivällisyyteni. Joskus se on itsekkyys, usein ylpeys. Pahis on usein se, että miltei unohdan, mistä oikeasti unelmoin. Minun täytyy pitää unelmat selkeinä päässäni ja muistuttaa itseäni niistä säännöllisesti. Unohdetut unelmat eivät auta.


Once upon a time
A child was born into this life
Heaven could be seen in her eyes
There was no doubt she was divine
And if you are still you will feel the truth
That the princess in this wondrous story is you

It's your time
It's your destiny to shine
So arise
Be true to the royal
That's inside of you
Don't settle for the story that
The world would have you write
You were born to reach eternal life
Let faith fill every chapter
Let the Savior lead you to
Happily ever after

- Jenny Phillips


Entäs sinun unelmasi? Samoja kuin minulla?

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia