Gran Canaria here we come! - ensimmäinen rantaloma

by Emiilia - 1/10/2019

Niin, tämä on siis meidän tytön ensimmäinen aurinkomatka - ja minun ensimmäinen aurinkomatka!
Täytän tänä vuonna 29 vuotta. Olen matkustellut varmasti yhtä paljon kuin keskiverto 29-vuotias. Olen käynyt kolmessa eri maanosassa, kymmenessä eri maassa. Käynyt seikkailumatkoilla. Nähnyt sodan autioittaman kaupungin ja luodinrei'ät poliisiaseman ikkunassa (kuin reikäjuusto!). Nähnyt miinakentät, tupakanmyyjät pahvilaatikkojen päällä ja aasikuskit autojen seassa. Käynyt maassa, jossa minua luultiin toimittajaksi, koska turisteja ei juuri käy. Kolme kertaa olen seurannut telkkarista kohdemaan levottomuuksien kehittymistä, seurannut, voiko sinne mennä. Olen ollut myös Atlantin ja Tyynenmeren rannalla. Uinut molemmissa. Niin, mutta rantalomalla, aurinkomatkalla, en ole koskaan ollut. Tämä on kokonaan uusi kokemus.

Tiedän, että varmaan suurimmalla osalla teistä on kokemusta paljonkin juuri tästä matkakohteesta. Siksi tuntuu vähän hölmöltä sanoa asiasta mitään. Te tiedätte minua paremmin. No, ehkä pistän jotain ensivaikutelmia ja kuvia. Voitte sitten vertailla näitä omiin muistoihinne.


Kaikki talot ovat kivisiä. Koskematon luonto tuntuu myös olevan lähinnä kiveä ja jotain maa-ainesta, mikä tietysti selittää myös talojen rakennusmateriaalin. Palmut, pensaat ja kukat ovat istutettuja. Meri on kauniin sininen, mutta pääkaupungissa sitä näkymää varjostavat rahtilaivat ja telakat. Kaupan äidinmaidonkorvike on jauhetta. Vettä ei voi juoda. Parkkeeraamisesta on tehty taidetta. Alla olevassa kuvassa on auto hätävilkut päällä paikallisen veikkauskioskin edessä. Hätä = saada lottonumerot kuponkiin ennen lauantaita. Tänään oli siis keskiviikko.

Saattaisit pitää myös näistä

0 kommenttia