Emyn TOP 5 seurattavat blogit

by Emiilia - 12/01/2018

Tämä on vähän hassu postaus, mutta totuus on, että näitä asioita olen viime viikkoina käynyt läpi. Olen kehitellyt omaa blogiani ja käynyt läpi paljon paljon muitten blogeja. Alkaa tuntua siltä, että olen päässyt edes vähän jyvälle edes siitä, millaisia blogeja tykkään lukea ja millaisia en. Katsotaan onnistunko lopulta tekemään myös omasta blogistani sellaisen, että haluaisin sitä itse lukea.

Mainitsen hyvin rehellisesti kustakin blogista vain ne asiat, joista pidän. Oletan, että kukaan bloggareista ei loukkaannu kuvakaappauksesta, jos tarkoitus on promota omaa blogia. Jos kuitenkin joku pitää tätä pahana, niin pistäköön viestiä oikealle "Ota yhteyttä" -boksiin ja otan blogisi tai kuvakaappauksen pois listalta. Sama pätee myös sivupalkissa olevaan "Seuraan" -listaan. Jos joku ei halua blogiansa promottavan, niin pistää viestiä vaan. No niin, tästä lähtee.

1. piece by piece
www.piecebypiece.fi

Tämä blogi alkaa olla minun listaykkönen. Siinä on hyvin kaunis ulkomuoto ja kauniit kuvat ja silti minusta tuntuu, että sitä kirjoittaa oikea ihminen. Aiheet ovat minua koskettavia: lapset ja remontti, joista against all odds remontti kiinnostaa ehkä vieläkin enemmän. Oman blogini perusteella varmaan minun odottaa seuraavan lähinnä perheblogeja, mutta rehellisyyden nimissä joskus ainaiset jutut lapsista alkavat käydä tylsäksi. Tämä blogi on hyvä sekoitus.


2. Big mamas home
www.bigmamashome.com

Jostain syystä minuun vetoaa nämä blogit, joissa ei käsitellä tiukasti vain yhtä elämän osa-aluetta. Kirjoittajan tietyllä tavalla pehmeä persoona ja hyvä tyyli kirjoittaa vetoavat. Kuvat ovat tarpeeksi aitoja. Blogista tulee mieleen sana soljuva. En ole edes ihan varma miksi. Blogiin tuo myös hauskan twistin sen nimi. Kirjoittaja luo jo sillä tutun ja turvallisen mielikuvan. Assosiaatio on tietysti Martin Lawrencen tähdittämä Big Momma's House (2000), jossa Big Momma edustaa kaikkia maailman kodikkaita mammoja.


3. Sängyn alla
sangynalla.blogspot.com

Tätä blogia olen seurannut koko joukosta pisiten. Se oli ensimmäisiä blogeja, joita rupesin aikoinaan seuraamaan. Se on myös ainut blogi niiltä varhaisilta bloginlukuajoilta, johon tulee edelleen uusia päivityksiä. Muut ovat lopettaneet. Kuvat ovat aitoja ja kirjoittajan persoonaan ja arkeen on helppo samaistua. Perhe-elämästä näytetään positiivisia puolia, mutta samalla läpi paistaa kuitenkin myös ne realistiset puolet. Luulen, että teille muillekin tulee samanlainen tunne tätä blogia lukiessanne: kuin vanhaa ystävää kuuntelisi.


4. Unelmien elämistä
unelmienelamista.blogspot.com

Tämä blogi tuli vastaan, kun etsin omaa blogiani. Jo nimi ja perimmäinen idea ovat niin hyviä, että eihän tästä voi olla tykkäämättä. Jollain tavalla blogin arkisuus ja tavallisuus vetoavat. Plus olen etsinyt blogeja, joitten kirjoittajalla olisi iso perhe. Minusta on aina ollut mielenkiintoista nähdä, miten asiat tehdään isoissa perheissä. Kirjoittajan projektien ohjeet ovat konkreettisia ja aukottomia. Haluan palata niihin sitten joskus, kun oma elämä hieman rauhoittuu.


5. Kalastajan vaimo
www.menaiset.fi/blogit/kalastajan-vaimo

Okei let's be honest. Me kaikkihan ollaan Kalastajan vaimo -faneja salaa (tai julkisesti). Päätin juuri olla sitä julkisesti. Eihän siitä pääse yli eikä ympäri: Kalastajan vaimon kuvat ovat hienoja ja niissä on lämmin tunnelma. Tietyllä tavalla täydellisyyskin inspiroi. Blogi painottuu kuviin ja se tekee seuraamisesta helppoa. Veikkaan, että noissa syissä on kovan suosion ydin. On myös mielenkiintoista seurata taustatasapainottelua, jota Johanna blogissaan julkisuuden ja yksityisyyden välillä käy. Olen selaillut myös blogin vanhimpia postauksia ja kehityskaari keskivertoblogista yhdeksi Suomen suosituimmista blogeista on mielenkiintoinen ja inspiroiva.


Tuntuu, että monta minun lempiblogia jäi listan ulkopuolelle. Nämä kuitenkin tällä kertaa. Katsotaan, mikä on tilanne esim. puolen vuoden päästä. Lisää blogeja löydät oikeasta sivupalkista. Siinä on minun toistaiseksi vielä testauksessa olevat blogit. Seurasin blogeja monella eri sivustolla Bloglovin's:sa, Blogit.fi:ssä ja osaa Theblogjunglessa. Totesin, että ehkä on yksinkertaisinta vetää ne kaikki yhteen ja siksi toin ne kaikki Bloggerin lukemistoon. Kaikki nuo blogit eivät ole jäämässä sivupalkkiin. Teen karsintaa sitä mukaa, kun ehdin ja olen seurannut blogia tarpeeksi pitkään nähdäkseni, onko se oikeasti mielenkiintoinen.

Saattaisit pitää myös näistä

3 kommenttia

  1. Kiitos maininnasta! Se on kyllä mukava kun löytää uusia oman tyylisiä blogeja😊

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Olit kirjoittanut tosi kauniisti blogistani. ❤

    VastaaPoista
  3. vau! Kiitos tästä huomion osoituksesta! pitääkin tutustua sun teksteihin myös, jospa sieltäkin löytyisi ystävä :)

    VastaaPoista